Григор Димитров: Не съм готов за най-високо ниво, коронавирусът протече тежко


Григор Димитров: Не съм готов за най-високо ниво, коронавирусът протече тежко
Снимка: Getty Images/Guliver

3008 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров гледа реално на нещата след двете загуби (от два мача) на демонстративния тенис турнир "Ultimate Tennis Showdown". Хасковлията признава, че все още не е готов за най-високо ниво, както и че коронавирусът е минал тежко при него.

"Очевидно в момента не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Движението ми на корта се подобрява, всички останали неща също вървят в правилната посока, но все пак не е лесно да възстановиш формата си. Вирусът при мен протече тежко, трябваше да си остана вкъщи за около месец. Имах проблеми с дишането, не се чувствах добре. Бях уморен, нямах вкус и обоняние.

Имах всички симптоми и не беше никак забавно. Затова все пак съм щастлив, че успях да се завърна на корта. Никога не знаеш. Един ден се чувствах прекрасно, а след това изведнъж трябваше тотално да изключа, да спя или просто да почивам.

Беше тежко и ментално. Стоиш сам 20 дни по 24 часа. Разбира се, в тази ситуация много неща ти минават през главата. Няма значение колко си силен психически. Мисля, че като човек, като спортист, е неизбежно да ти дойдат някои лоши мисли в главата, така че трябваше да се справя и с това. Този вирус е реален. Ако вземаме необходимите мерки, всички ще бъдат в безопасност и нещата ще се оправят по-бързо. Но е странно, така че трябва да се обърне внимание не само на физическия аспект, но и на менталния" - сподели той пред "Tennis Majors". А преди часове Григор Димитров призна и че е загубил много тегло заради коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички