Григор Димитров лице на мащабна кампания на Европейската комисия срещу коронавируса (ВИДЕО)


Григор Димитров лице на мащабна кампания на Европейската комисия срещу коронавируса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1846 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е главно лице на кампания на Европейската комисия, която има за цел да набере средства за лечение и създаване на ваксина срещу коронавируса, който е превзел целия свят. Ето какво заявява българинът:

"Днес целият свят се изправя срещу силно и опасно бедствие - коронавирусът. Урокът, който съм научил от спорта, е, че сме по-силни обединени. Моят отбор е изиграл критична роля за абсолютно всеки един успех, който съм имал.

Заради това международното сътрудничество в сферата на науката и проучванията е ключът към успешната борба с Covid-19. Нека дадем на най-добрите ни учени и предприемачи инструментите и подкрепата за създаване на ваксина, лечение и диагностициране на вируса. Това ще ни доближи повече до момента, в който ще чуем: "Гейм, сет и мач". За благосъстоянието на човечеството над коронавируса.

Благодаря ви!" - казва Григор във видеото, което можете да видите по-долу.

Припомняме, че още в началото на епидемията, въпреки че се намира в Калифорния, САЩ, от около месец, Григор Димитров закупи и дари респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички