Олександър Усик разказа за чувството да воюваш: Молих се на Бог


Олександър Усик разказа за чувството да воюваш: Молих се на Бог
Снимка: Getty Images

1360 0

Световният шампион в тежка категория на бокса - Олександър Усик, разказа за трудното си преживяване на фронтовата линия срещу Русия. Боецът избра да защити своята родина във войната, след което се оттегли, за да се подготви за предстоящия си двубой с Антъни Джошуа.

"Всеки ден бях там и се молих на Бог никой да не се пробва да ме убие, никой да не дойде и да ме застреля. Също се молих и да не се налага аз да стрелям по някого", разкри украинецът пред медиите.

"Не исках да си тръгвам, не исках да напускам своята страна. Отидох в болницата, където имаше ранени войници. Те ме помолиха да изиграя този мач в името на родината. Казаха ми, че ако направя това, ще помогна повече, отколкото, ако остана.

Семейството ми вече не е там, но имам много близки приятели, които са все още в Украйна. Поддържам връзка с тях всеки ден и винаги следя дали са добре, или не. 

Това е моето място и искам да бъда там. След като свърши двубоят, ще се завърна. Понякога се насилвам да се усмихвам или пея. Не знам как да го обясня. Децата ми ме питат защо искат да ни убият, а аз не знам как да им отговоря. 

Ето как Усик "захапа" Тайсън Фюри

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички