Олександър Усик разказа за чувството да воюваш: Молих се на Бог


Олександър Усик разказа за чувството да воюваш: Молих се на Бог
Снимка: Getty Images

6230 0

Световният шампион в тежка категория на бокса - Олександър Усик, разказа за трудното си преживяване на фронтовата линия срещу Русия. Боецът избра да защити своята родина във войната, след което се оттегли, за да се подготви за предстоящия си двубой с Антъни Джошуа.

"Всеки ден бях там и се молих на Бог никой да не се пробва да ме убие, никой да не дойде и да ме застреля. Също се молих и да не се налага аз да стрелям по някого", разкри украинецът пред медиите.

"Не исках да си тръгвам, не исках да напускам своята страна. Отидох в болницата, където имаше ранени войници. Те ме помолиха да изиграя този мач в името на родината. Казаха ми, че ако направя това, ще помогна повече, отколкото, ако остана.

Семейството ми вече не е там, но имам много близки приятели, които са все още в Украйна. Поддържам връзка с тях всеки ден и винаги следя дали са добре, или не. 

Това е моето място и искам да бъда там. След като свърши двубоят, ще се завърна. Понякога се насилвам да се усмихвам или пея. Не знам как да го обясня. Децата ми ме питат защо искат да ни убият, а аз не знам как да им отговоря. 

Ето как Усик "захапа" Тайсън Фюри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички