ФИФА взе решение да изхвърли от футбола Луис Рубиалес след целувката


ФИФА взе решение да изхвърли от футбола Луис Рубиалес след целувката
Снимка: Getty Images

13077 0

Международната футболна федерация ФИФА излезе с решение по повод скандала с президента на Кралската испанска футболна федерация Луис Рубиалес. Испанецът сгреши, целувайки по устата футболистката на женския национален тим Дженифър Ермосо, докато траеше награждаването на футболистките по повод спечелването на световната титла.

Наказанието

Днес ФИФА реши да отстрани Рубиалес от всякаква футболна дейност за 90 дни или около 3 месеца. Решението важи както на международно, така и на национално ниво.

Наред с това ръководният орган на световния футбол е забранил на испанеца да се опитва да се свърже с Ермосо и нейните близки лично или чрез трета страна, за да защити основните ѝ права. Също така е забранено на испанската федерация и нейните сътрудници и представители да правят това.

В днешния ден ФИФА е уведомила за решението си Рубиалес, федерацията и УЕФА. Международната федерация откри дисциплинарно дело срещу досегашния шеф на испанския футбол, след като случаят с целувката нашумя.

Ермосо се оплака, Рубиалес отказа оставка

Ермосо беше цитирана да казва, че се е почувствала жертва на насилие и не е искала тази целувка, а Рубиалес се оправда, че се е чувствал така, сякаш целува някоя от дъщерите си и няма да подаде оставка.

Малко след това всички футболистки от националния отбор обявиха бойкот и заявиха, че няма да играят за тима, като към тях се присъединиха и десетки други испански футболистки, като общият им брой достигна 80. Видео с прегрешението на Рубиалес вижте в линка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички