Феновете полудяха: Химнът на Шампионска лига достигна до коронацията на Чарлз III (ВИДЕО)


Феновете полудяха: Химнът на Шампионска лига достигна до коронацията на Чарлз III (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1280 0

Темата около коронацията на крал Чарлз III не подмина и футболните фенове. Докато 74-годишният мъж седеше в Уестминстърското абатство и чакаше да бъде коронясан, пред присъстващите беше изпълнен емблематичният химн на Шампионска лига. В това са категорични част от феновете в Twitter.

Откъде идва приликата и защо феновете на Арсенал станаха обект на подигравки?

Макар и за разочарование на привържениците, той не бе чут в очакване на полуфиналите на Шампионска лига, които са идната седмица. Вместо това песента бе изпълнена, както е в оригиналното произведение – Свещеникът Садок на Джордж Фридерик Хендел, и е композирано за коронацията на крал Джордж II през 1727 г.

Оттогава традиционно се използва по време на миропомазването на всеки следващ британски монарх. Но футболните фенове свързват музиката с Шампионска лига, като английският композитор Тони Бритън адаптира своя собствена версия на свещеника Садок, когато му е поръчано от УЕФА през 1992 г. да напише новия химн. Самият той признава, че вдъхновението му за химна е дошло от Хендел.

И потребителите на Twitter бързо се обърнаха към социалните медии, за да коментират музикалното парче, като се подиграваха на Арсенал. Един фен се пошегува: "Феновете на Арсенал са най-близо до това да чуят химна на Шампионската лига от седем години насам". Друг потребител сподели: "Гледането на коронацията и музиката ме кара да се вълнувам за Шампионска лига следващата седмица!". Цялата история на химна на Шампионска лига и как е бил сътворен може да си припомните в този материал на Sportlive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички