"Защо да се страхуваме от тях"? Звездата на Манчестър Сити Бернардо Силва уверен в успеха срещу Реал Мадрид


"Защо да се страхуваме от тях"? Звездата на Манчестър Сити Бернардо Силва уверен в успеха срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2495 0

Звездата на Манчестър Сити - Бернардо Силва, заяви, че той и съотборниците му не се притесняват да се изправят отново срещу Реал Мадрид в първия по сила европейски клубен турнир, въпреки съперникът да е познат като "краля" на тази надпревара.

Голямата битка

"Лос бланкос" приемат у дома, на "Сантяго Бернабеу", "гражданите" в първи полуфинален двубой от Шампионска лига между двата тима във вторник (09.05). Реваншът ще се състои на 17-и май, а победителят ще срещне Милан или Интер на финала в Турция.

"Гражданите" са спокойни

Силва е на мнение, че възпитаниците на Пеп Гуардиола нямат повод за притеснение, въпреки липсата на постижения на европейската сцена. Полузащитникът добави и към какво точно се стреми тимът в дългосрочен план.

"Имаме много уважение към тях да, но не и страх. Защо трябва да се страхуваме от тях? Ще опитаме да се възползваме от инерцията, която придобихме последните 2 месеца, за да отидем много уверени и да ги бием, знаейки, че с причина спечелиха Шампионска лига миналата година", коментира Силва пред "The Daily Mail".

Кадрите, без които съперникът не може

Много вярват, че Реал Мадрид има предимство срещу Манчестър Сити поради невероятната си история в Шампионска лига. Португалецът обаче вярва, че фокусът трябва да бъде върху играчите на терена.

"Не става въпрос за емблемата, никога не е заради нея. Важни са играчите, които са на терена. Ако Мадрид няма Модрич, Кроос, Винисиус, Бензема - бих казал, че не биха могли да спечелят нищо, защото фланелката не играе сама. Няма да действаме глупаво и да не им покажем уважение, но имаме една цел, знаейки, че миналата година загубихме при тежки обстоятелства. Този път ще опитаме да е различно", допълни още той.

Треньорът на "гражданите" Пеп Гуардиола пък излезе с много важни новини преди големия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички