ФИФА наложи голяма глоба на Бразилия и Аржентина, Апелативната комисия взе безкомпромисно решение


ФИФА наложи голяма глоба на Бразилия и Аржентина, Апелативната комисия взе безкомпромисно решение
Снимка: Getty Images

1339 0

ФИФА окончателно се произнесе относно световната квалификация между Бразилия и Аржентина, която в началото на септември бе отменена. От федерацията еднолично решиха срещата да се изиграе, въпреки че ще бъде напразно.

Двете нации вече си осигуриха места на световните финали, които ще се проведат в Катар в края на годината, но Апелативната комисия на ФИФА не прояви разбиране към желанията на страните.

"След като анализирахме документите, предоставени от двете страни, за да се уточнят всички детайли, Апелативната комисия реши мачът да се играе, както и да се наложи глоба от по 50 000 швейцарски франка заради отменянето на квалификацията", информира ФИФА.

Дербито трябваше да се изиграе на 5 септември 2021 година, но малко преди началото на срещата, Националната здравна агенция на Бразилия нахлуна на терена и обяви, че мач няма да има. Причината за нечувания скандал бяха аржентинците Емилиано Буендиа, Емилиано Мартинес, Джовани Ло Селсо и Кристиан Ромеро, които по това време се състезаваха за клубни отбори от Великобритания. 

Проблемът беше, че пристигащите от Острова подлежат на карантина в латиноамериканската държава, а състезателите влязоха в държавата през Венецуела, където Аржентина имаше друга квалификация. Сега двата национални отбора са задължени да намерят подходяща дата за срещата, която се оказва просто контрола

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички