Прокуратурата ще проверява българския футбол, мач на Левски е сред съмнителните?


Прокуратурата ще проверява българския футбол, мач на Левски е сред съмнителните?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6822 0

След получени доклади от страна на УЕФА, Българският футболен съюз е подал няколко сигнала към прокуратурата на България, във връзка с подозрения за съмнителни залози и черно тото - това твърди "Dsport" в днешния 8 юни!

Изданието съобщава, че става въпрос за срещи от второто ниво на родния футбол - Втора лига, но допълва, че мач на Левски също е попаднал в полезрението на разследващите органи!

Става въпрос за двубоя от 1/8-финалите за Купата на България срещу Септември Симитли, който се проведе на 26 октомври 2021 година и завърши 7:0 за "сините", които впоследствие спечелиха турнира, побеждавайки ЦСКА на финала.

Споменава се, че до момента са разпитвани треньори и футболисти от състава на Септември!

Един от мачовете от Втора лига, за които е сигурно, че също е обект на повишено внимание, е отново с участието на Септември Симитли - гостуване на Добруджа на 4 май, загубено с 0:3. Там има информация за "неправомерно повлияни развитие и резултат от футболната среща" с цел "получаване на корупционни печалби от залагания". 

Колегите от "Dsport" завършват с това, че реферите в родния футбол са били предупредени да внимават в действията си, тъй като в част от сигналите се срещат и имена на съдии!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички