"Чувстват се защитени, защото играят за големи отбори" - жертвата обясни за секс скандала с играчи на Реал Мадрид


"Чувстват се защитени, защото играят за големи отбори" - жертвата обясни за секс скандала с играчи на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1336 0

Една от жертвите на секс скандала в академията на Реал Мадрид проговори за инцидента, като разказа подробности за събитията от деня и последиците от него. Трима играчи от академията на Реал Мадрид и един играч от третия отбор бяха отведени за разпит от полицията миналата седмица по подозрение за разпространение на сексуално съдържание без съгласие и разпространение на сексуално съдържание на непълнолетно лице.

Говорейки пред испанското издание "AS", "София", както е наречена заради анонимността си, обясни, че инцидентът е станал на 15 юни в Гран Канария, на Канарските острови. По това време както участващите играчи, така и трите момичета, замесени в инцидента, са били на почивка.

София описа как двете групи, четирима футболисти и три момичета, едното от които непълнолетно, прекарали следобеда с футболистите на частен басейн с придружаваща "кабина", както се описва.

Какво се е случило и защо жалбата е подадена чак сега?

"В един момент моята по-млада приятелка и аз влязохме в пространство, което имаше завеси, и започнахме да играем типичните игри, които се играят на тази възраст, глупости. В един момент нещо се случи с моята приятелка, което сега е в новините и е описано вярно - връзка по взаимно съгласие".

"Третата приятелка беше с другия футболист, а четвъртото момче остана навън, при основния басейн. Те нямат нищо общо със случилото се. В един момент по време на събитията наблюдавах как едно от момчетата записва моята приятелка. Първо видях мобилния телефон и когато погледнах настрани, видях как този мобилен телефон беше подаден на друг от играчите, сякаш от една ръка в друга. Вярно е, че не знам дали са записвали в този момент. Но знам, че когато излязохме след всичко, което се случи, трите си говорихме и смятахме, че са ни записали".

След инцидента София и нейна приятелка се изправят срещу групата футболисти, като подчертават, че са подходили много цивилизована към молбата си за изтриване на клиповете. "Моята непълнолетна приятелка и аз ги помолихме да изтрият тези видеоклипове и също да го направят пред нас както от галерията, така и от кошчето на телефона. Показаха ни около пет видеоклипа. Пуснаха ни един, в който се виждахме двете на заден план и го изтриха. Какво се случваше? В момента, в който казахме, че трябва да говорим с тях, те явно са имали време да изпратят видеото на други телефони. Нещо, което очевидно се е случило".

Чувстват се защитени играчите

Първоначалната жалба в полицията, подадена от майката на непълнолетното момиче, е постъпила чак на 6 септември. София обяснява, че не са знаели, че видеото се разпространява до август, когато на гаджето на непълнолетната ѝ приятелка е било показано видеото.

Според нея някои футболисти смятат, че могат да действат безнаказано заради позицията си в обществото. "Мисля, че се чувстват толкова защитени, защото са в големи отбори, така да се каже, или в академии, където имат сигурност и защита. Тогава те ще кажат: "Не ми пука да правя това.“ Аз съм защитен. Каквото и да става, имам ли пари, имам адвокати и си купувам каквото искам. Всичко се прави с пари". Очаква се на играчите да бъдат повдигнати обвинения.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички