Бившият лекар на Марадона: Смъртта му е вид самоубийство, вече имаше един опит


Бившият лекар на Марадона: Смъртта му е вид самоубийство, вече имаше един опит
Снимка: Getty Images/Guliver

2267 0

Лекарят, който лекува Диего Марадона в продължение на три десетилетия, настоява, че смъртта му е "форма на самоубийство" и че футболната легенда е била "уморена от живота".

Д-р Алфредо Кае, лекувал Марадона между 1977 и 2007 г., смята, че аржентинският спортист може да е спрял да яде или да приема лекарствата си, след като е влязъл в състояние на депресия след мозъчната операция малко преди смъртта си. "Това просто не ми се струва обикновен инфаркт", каза той в неделя пред аржентинско радио.

Като хиени: 16 души в "не битка, а Световно първенство" за парите на Марадона

Д-р Кае също така твърди, че Марадона е направил опит за самоубийство веднъж в Куба, когато е карал колата си към приближаващ автобус, но е оцелял от удара.  Той твърди, че е попитал тогава Марадона дали е искал да се самоубие и споделя, че футболистът отговорил: "Може би някой ден, какво ли знам?".

В дните преди смъртта на Марадона д-р Кае каза, че е разговарял с Вероника Охеда - една от бившите приятелки на футболиста и майка на едно от децата му, която му е казала: " Знаеш ли, Диего каза, че му е писнало да живее и вече не иска да продължи, защото е направил всичко“.

След като научи, че Марадона е прекарал последните си дни след мозъчна операция в една спалня на къщата си, Кае заключи, че спортистът наистина е бил депресиран. "Диего беше уморен. Всички тези събития са следствие от самоубийство".

Кае сподели, че е видял Марадона в болницата в Аржентина през последните си дни и е критичен към грижите, които той е получавал по това време. Той обвини болницата, че не е подготвила правилен план и че го е пренебрегнала, докато е бил там, и че са го изписали твърде рано. А какво е било последното желание на Диего Марадона - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички