Грозно: Поне 16 души спорят за 37 млн. паунда от Марадона, описват "битката" като "Световно първенство"


Грозно: Поне 16 души спорят за 37 млн. паунда от Марадона, описват "битката" като "Световно първенство"
Снимка: Getty Images/Guliver

3998 0

По-малко от месец, след като считаният от мнозина за най-велик футболист на всички времена Диего Марадона почина, вече се водят грозни битки за неговото наследство, което е в размер на 37 милиона паунда, като в нея ще са замесени поне 16 "участника".

Фактът, че аржентинецът не е оставил никакво завещание и не е оповестил волята си, кара толкова много хора (малко или много близки до него) да имат финансови претенции и да искат да получат някакъв дял. Случващото се дори бе определено като "Световно първенство" от аржентински източници.

"Битката за парите на Марадона ще бъде не просто успорвана, това ще бъде Световно първенство" - са споделили източници от Буенос Айрес преди британското издание "Сън". Всички искания на "претендентите" са отправени на тайно място в аржентинската столица Буенос Айрес.

Диего Марадона има 5 признати деца, които са сред наследниците. Освен тях обаче има още поне 7 непризнати, които имат претенции към наследството му, като информациите посочват, че и четири от петте сестри на аржентинеца също искат дял.

Документи от съда разкриват, че наследството на Марадона е съставено от банкови сметки в Швейцария, Дубай и Буенос Айрес, имоти, пръснати по целия свят, немалко скъпи и луксозни автомобили, както и финансови средства от рекламни договори с гигантски брандове като "Кока-Кола" и "Пума".

Аржентинските издания всъщност информират, че през 2012 година Диего Марадона е написал завещание, но самият той го е бракувал и скъсал четири години по-късно. Законът в Аржентина гласи, че децата му не могат да бъдат лишени от наследство и че всички те трябва да получат равен дял.

В Аржентина добавят още: "Без написано завещания децата, които са били близо до Марадона, както и такива, които той никога не е срещал, ще имат правото да искат равен дял от неговото наследство. Това е напълно неприемливо за децата, които бяха част от живота му в продължение на години. Те чувстват, че са измамени".

А марката "Марадона" всъщност не е била собственост на аржентинеца, а на неговия адвокат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички