Бесен Зеленски покани шефа на МОК в Бахмут след "размразяването" на руските спортисти


Бесен Зеленски покани шефа на МОК в Бахмут след "размразяването" на руските спортисти
Снимка: Getty images

2627 0

Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи гневно обръщение към президента на МОК Томас Бах. Повод за това стана фактът, че МОК намери вратичка за участие на руските спортисти на Олимпийските игри през 2024 година, въпреки водената от страната им война в Украйна.

От МОК разглеждат възможността спортисти на международно изолираната почти напълно държава да се състезават в Париж под неутрален флаг. Това силно ядоса украинците и техния президент. От страната обявиха, че ще откажат участие на Игрите, ако това се случи.

"Всяко неутрално знаме на руски спортисти е опетнено с кръв. Човек не може да не бъде разочарован от изявленията на сегашния шеф на МОК. Говорил съм с него няколко пъти и никога не съм чувал как той ще защитава спорта от военна пропаганда, ако върне руските спортисти на международни състезания.

Ние ще направим всичко, за да гарантираме, че светът защитава спорта от политическото и всяко друго влияние на терористична държава, което просто е неизбежно, ако руските спортисти участват в състезания. И още повече - на Олимпиадата в Париж.

Украинските спортисти са принудени да защитават живота на своите близки и свободата на нашия народ от руската агресия. Руските удари отнеха живота на стотици украински мъже и жени, които можеха да обогатят световния спорт с таланта си. Каня г-н Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралност не съществува", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение. А ето какво обяви Зеленски пред Макрон по повод Олимпиадата в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички