Володимир Зеленски отсече: Казах на Макрон, че Русия няма място на Олимпиадата в Париж


Володимир Зеленски отсече: Казах на Макрон, че Русия няма място на Олимпиадата в Париж
Снимка: Getty images

1247 0

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново се е срещал с държавния глава на Франция Еманюел Макрон. За това призна самият той чрез личния си профил в социалната мрежа Twitter.

Зеленски посочи какво са обсъждали двамата, като призна, че отново е заел позиция, че Русия не трябва да има представители на следващите Олимпийски игри. Както е известно, Олимпиадата ще се проведе във френската столица Париж през 2024 година.

"В разговор с Еманюел Макрон благодарих за ключовото решение за предоставяне на леки танкове и за подобряванете на отбранителните ни способности, включително модерни системи за противовъздушна отбрана. Обсъдихме дипломатически стъпки за прекратяване на войната.

Подчертах, че спортистите от РФ (бел. ред. Руската федерация) не трябва да имат място на Париж 2024" - написа Володимир Зеленски.

През декември президентът на Украйна призова и Томас Бах (президент на Международния олимпийски комитет) да остане забраната за руски атлети в международни състезания. Въпреки това на среща по върховете на 9 декември бе допусната възможност руснаци и беларуси да бъдат на голямата сцена.

Олимпийският съвет на Азия (ОСА) предложи да се обсъди спортисти от споменатите две страни да се състезават под неутрален флаг и без химн - под егидата на континента. Участниците в срещата се съгласиха да обсъдят това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички