Андерсон Оливейра - футболистът на Манчестър Юнайтед, който можеше да бъде №1 в света


Андерсон Оливейра - футболистът на Манчестър Юнайтед, който можеше да бъде №1 в света
Снимка: Getty Images

6080 0

Андерсон Оливейра е бразилски футболист, роден на 13 април 1988г. в град Порто Алегре в Бразилия. Той пристигна на "Олд Трафорд" през 2007г. с трансфер от Порто и бе смятан за един от най-обещаващите таланти във футбола. Халфът прекара 8 години в Англия, спечели 4 титли от Висшата лига и една от Шампионска лига с екипа на Манчестър Юнайтед.

Бившият му съотборник при "червените дяволи" Рафаел да Силва разкрива в своята автобиография интересни детайли за бразилеца и посочва защо не е успял да развие пълния си потенциал:

"Този човек беше луд, но го обичах. Давате му топка и той просто играе освободено и с лекота, а понякога, когато беше в серия от добри мачове, той можеше да играе така, както го правеха най-добрите", разказва Рафаел.

Бившият краен защитник разкрива още, че голям проблем за Андерсон са били контузиите, но и фактът, че не се е хранел правилно е допринесъл за спада в кариерата му. Рафаел си спомня и че любимата храна на Андерсон е била от "Макдоналдс".

"Не беше съвпадение, че беше в най-добрата си форма, когато влизахме в серия от мачове, защото тогава не можеше да яде толкова много. Ще кажа нещо за Андерсон - ако беше професионалист в работата си, той можеше да бъде най-добрият в света", признава Рафаел да Силва и добавя:

"Не знам дали някога изобщо взимаше нещо насериозно. Той просто обичаше живота...!".

Андерсон напусна "Олд Трафорд" през 2015г. и заигра в бразилския Интернасионал, преди да премине в турския Адана Демирспор през 2018-та година. През 2020г. той окончателно спря с футбола и прие позицията асистент-мениджър в турския клуб.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички