Александър Зверев изуми: Имам диабет, но живея спокойно с болестта


Александър Зверев изуми: Имам диабет, но живея спокойно с болестта
Снимка: Getty Images

1463 0

Световният номер 2 при мъжете в тениса Александър Зверев призна публично, че страда от диабет. Германският спортист има тази болест от малък и заяви, че иска да покаже, че с нея може да се живее нормално.

"Когато бях момче, не съм мислил за това, осъзнаването дойде по-късно. Искам да покажа, че може да се живее спокойно с тази болест. Сега, много години по-късно, се чувствам комфортно и достатъчно уверен, за да говоря публично за това", каза Зверев, цитиран от "Sky Sport Germany".

"Аз съм в привилегированата позиция да водя живота си така, както искам. Винаги съм искал да играя тенис, да ходя на турнири по целия свят и да бъда един от най-добрите тенисисти в света. Дължа голяма част от успеха си на моите родители и брат ми, които винаги са ме подкрепяли по моя път и продължават да го правят и сега", допълни звездата.

С думите си Зверев обяви, че създава фондация за борба с диабета, която ще подкрепя проекти в помощ на засегнати деца и младежи. А ето с какво Зверев впечатли Роджър Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Ла Лига

Момчето, което пази планетата, мисли няколко хода напред и благодари, че го отхвърлят

През лятото на 2020 година Барселона отдели от бюджета си 5 милиона евро и плати на Лас Палмас за привличането...

Реклама
Най-четени новини

виж всички