Аякс е на финал за Купата на Нидерландия след кървав 1/2-финал с Фейенорд (ВИДЕО)


Аякс е на финал за Купата на Нидерландия след кървав 1/2-финал с Фейенорд (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2976 0

Късно снощи (5 април) Аякс успя да постигне победа над Фейенорд с 2:1 като гост и така се класира на финал в турнира за Купата на Нидерландия!

Аякс откри резултата още в 14-тата минута, когато сръбският национал Душан Тадич се възползва от груба грешка в защитата на противника. Фейенорд пък изравни точно преди почивката, след като мексиканският нападател Сантиаго Хименес се разписа с точен удар с глава.

Само шест минути след подновяването на играта, Дейви Клаасен даде нов аванс на Аякс - 2:1. В 63-тата минута той бе уцелен с предмет от трибуните и главата му бе разбита. Наложи се намесата на лекарски екип, който да спре кръвта, а съдията спря мача и двата тима се прибраха в съблекалните.

Малко след това човек от ръководството на Фейенорд излезе на терена и призова привържениците да се въздържат от подобни хулигански прояви и впоследствие двубоят бе доигран. Футболистите на Фейенорд натиснаха в търсене на второ попадение, но до ново изравняване не се стигна.

*Аякс ще се изправи срещу ПСВ Айндховен на финала за Купата на Нидерландия, който отстрани с 2:1 Спакенбург в другия полуфинал от надпреварата. Сблъсъкът за трофея ще се състои на 30 април!

Репортаж от Фейенорд 1:2 Аякс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички