ВИДЕО: Играч на Аякс посвети свой гол на Кристиан Атсу


ВИДЕО: Играч на Аякс посвети свой гол на Кристиан Атсу
Снимка: Getty Images

1313 0

Полузащитникът на Аякс Мохамед Кудус посвети своя гол във вратата на Спарта в Ередивизи на своя сънародник Кристиан Атсу, който загина по време на земетресенията в Турция.

Нидерландският гранд победи с 4:0, а ганаецът се разписа в 84-ата минута. Когато го направи, той показа фланелка в памет на футболиста на Хатайспор, на която пишеше: "Почивай в мир, Атсу!".

"Този гол беше за Кристиан Атсу. Всички знаят какво се случи в Турция. Направих това, защото с него бяхме приятели, но, разбира се, този жест е посветен и на всички пострадали семейства. Научих много, наблюдавайки го, той ми даваше съвети. Всичко, което направих днес, беше за него. Ако не бях вкарал, щях да покажа фланелката след мача", каза Кудус, цитиран от "Voetbal International".

При отбелязване, че реферът на мача не му е показал жълт картон, задето вдигна клубната си фланелка, 22-годишният футболист заяви:

"Това е повече от въпрос на футболни правила, става дума за живот и смърт. Реферът каза, че това е забранено, но разбра ситуацията. Благодарен съм му за това"Историята на Атсу можете да научите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички