Абсурдно богатство: Майкъл Джордан е първият спортист сред 400-те най-заможни в САЩ


Абсурдно богатство: Майкъл Джордан е първият спортист сред 400-те най-заможни в САЩ
Снимка: Getty Images

1868 0

Най-великият баскетболист за мнозина - Майкъл Джордан, покори поредния връх в своята кариера, но този път извън паркета. Бизнесите на Ем Джей му помогнаха да се нареди сред 400-те най-богати хора в САЩ.

Джордан трупа успехи и в бизнеса

Според Джъстин Бирнбаум от "Forbes", Въздушния е първият спортист, който се класира сред 400-те най-богати хора в САЩ в списъка на "Forbes 400". Членът на баскетболната Зала на славата попадна в списъка до голяма степен заради продажбата му на Шарлът Хорнетс, като отбора от НБА се продаде за около 3 милиарда долара.

Въпреки че Джордан все още е най-известен с отличията си на паркета като шесткратен шампион с Чикаго Булс, най-голямото му финансово влияние идва извън него. Бирнбаум отбеляза, че Ем Джей е спечелил приблизително 2,4 милиарда долара чрез партньорства с компании като "Nike", "Gatorade", "McDonald's", "Hanes" и други.

Умопомрачителната сума от 93 милиона долара, която той е спечелил през цялата си кариера като баскетболист, бледнее пред нетните му активи към днешна дата.

Джордан е добре познат и с отличните си финансови съвети, безкрайно интересна е и историята, в която най-добрият "приятел" на Майк разказва как едва не е банкрутирал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички