Странните суеверия на големите футболни звезди


Странните суеверия на големите футболни звезди
Снимка: Guliver/GettyImages

2264 0

Футболистите прекарват почти цялото си време в тренировки, на терена или във фитнеса, подготвяйки се мачовете си. За мнозина това изглежда напълно достатъчно, но но повече от играчите имат явно имат нужда и от допълнителен стимул.

Звезди като Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Гарет Бейл и Джон Тери също има своите ритуали, които считат за допълнителен късмет преди мачовете. Вижте докъде могат да стигнат звездите в желанието си да си осигурят късмет в двубоите:

Джон Тери

Ако се даваха черни колани по майсторство за суеверия, то Тери щеше да има цяла колекция. Докато бе в Челси, капитанът на Астън Вила разкри, че има около 50 суеверия, включително да седи на една и съща седалка в автобуса, слушайки един албум на рапъра Usher. Паркиране на колата на едно и също място, както и носенето на едни същи кори в последните 10 години.

Кристиано Роналдо

Дори и най-великите играчи имат нужда понякога късметът да им се усмихне. Роналдо има своя традиция, винаги да стъпва с десния крак на терена преди да подскочи, пише The Sun. Говори се, че португалецът прави прическата си на една страна на терена. 

Даниеле де Роси

Той е истински боец на терена и няколко пъти е искал да пресъздаде гладиаторите от миналото. На Европейското през 2012г. лявата му ръка бе с дълъг ръкав, докато дясната бе с дълъг ръкав. Другият вариант, че Роси просто е искал да скрие татуировките си. 

Фил Джоунс

Защитникът на Манчестър Юнайтед има изключително любопитно суеверие и то се отнася до обуването на чорапите си. При положение, че Юнайтед е домакин, то обува първо левия си крак, в противен случай - десния. 

Джърмейн Дефоу

Играчът на Борнемут се подстригва преди всеки мач, а ако не се е то значи, той е контузен, както самият играч разкрива. 

Джейми Варди

По време на шампионския сезон нападателят признава, че е изпивал след среща по половин бутилка Порто (десертно вино) или няколко енергийни напитки.

Гарет Бейл

Уелският национал има редица от суеверия, чрез които да се пази от контузии ... изглежда обаче, че ще се нуждае от още няколко. Бейл реже дупчици в чорапите преди да излезе на "Бернабеу", а преди среща спира да кара колата си, тъй като натоварва краката му. 

Лионел Меси

Аржентинецът винаги поставя топката с две ръце преди да изпълнява фаул, а след като направи необходимия брой крачки, си е поема дълбоко въздух. Резултатът обикновено е гол. 

Сеск Фабрегас

Ритуалът на плеймейкъра на Челси е свързан с жена му. Фабрегас целува пръстена си 4 пъти, което е неговото любимо число.

Тибо Куртоа

Неговото суеверие е свързано с националния тим на Белгия. По време на националния химн стражът докосва винаги брадичката, това е забелязано от фенове на белгийския тим. 

Икер Касияс

Един от най-великите вратари Касияс винаги носи специално изрязани тениски по време на всеки мач. Също така с левия си крак винаги остава следа на ръба на наказателното си поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички