Стотици се сбогуваха с легендата на ЦСКА Краси Безински


Стотици се сбогуваха с легендата на ЦСКА Краси Безински
Снимка: БГНЕС

2685 0

Стотици хора, сред които роднини, приятели и съотборници, отдадоха за последно почит на големия защитник на ЦСКА и българския футбол Красимир Безински в столичния храм "Света София“, предаде БГНЕС. Бившият бранител на "червените" почина на 57-годишна възраст на 22 април след дълга борба с рак на дебелото черво.

На поклонението му дойдоха легенди на клуба като Паро Никодимов и Петър Жеков. Изпълнителният директор на "червените“ Пламен Марков, почетният президент на клуба Димитър Пенев, бившият треньор Милен Радуканов, бившите играчи Владимир Манчев и Христо Янев и бившият наставник на Левски Емил Велев също казаха последно сбогом на Безински.

Той има записани 245 мача в А група с червения екип между 1981 и 1989 и през сезон 1992-1993. В европейските клубни турнири с ЦСКА има 31 мача. Част е от митичния тим, който достига до полуфинал за Купата на европейските шампиони през 1982. През 1989 г. участва в кампанията на армейците, която води до полуфинал за Купата на носителите на купи. Във визитката си има още пет титли на България с ЦСКА, както и шест Купи на България. Легендарният бранител изиграва и 25 мача за националния отбор на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички