Каталунските сепаратисти искат Гуардиола за свой лидер?


Каталунските сепаратисти искат Гуардиола за свой лидер?
Снимка: Getty Images/Guliver

1152 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола може да започне политическа кариера. Той може да се върне в Каталуня, която в последната седмица е разтърсвана от размирици, заради осъждането на политически лидери, подпомогнали провеждането на референдум за отделянето на областта от Испания.

Бившият президент на Каталуня Артур Мас сериозно обмисля възможността да определи Гуардиола за шеф на каталунския Женералитет, твърди "El Confidencial". Политикът бил възхитен от ораторските способности на треньора, който постоянно подчертава своята ангажираност към Каталуня и подкрепя идеята ѝ за независимост.

Според Мас, именно човек без политическо минало е най-подходящ да ръководи партията "Заедно за Каталуня" и да даде нов тласък на тяхната борба. Има обаче едно сериозно препятствие това да се случи и то е договорът на Гуардиола с английския клуб. Едва ли Пеп ще поиска да прекрати договора си със Сити в средата на сезона, а напрегнатата ситуация в родната му област изисква бързи решения относно избирането на нов предводител на сепаратистите. Според слухове от 2017 г. испанската полиция разследва именития треньор. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички