Гуардиола няма да гледа Юнайтед - Ливърпул, обясни и защо


Гуардиола няма да гледа Юнайтед - Ливърпул, обясни и защо
Снимка: Getty Images/Guliver

2332 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола даде уклончив отговор на въпроса дали ще следи днешното голямо дерби във Висшата лига между Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

"Ще трябва да проуча следващия ни съперник Аталанта", сподели Гуардиола на въпроса. Именно срещу италианския тим ще играят "гражданите" в Шампионска лига тази седмица.

След победата на своя тим с 2:0 над Кристъл Палас в събота испанският специалист отчете, че мърсисайдци изглеждат като труден за побеждаване тим в момента. "В спорта можеш да се справяш добре единствено, ако останеш в настоящето. Не съм поставял никакви точки като цел на този етап. През април и май можеш да правиш това, но това, което виждаме в момента, е един противник, който, изглежда, няма спиране. Ливърпул е шампион на Европа и не загуби нито веднъж в първите си 8 мача.”

"Просто трябва да се опитаме и да направим каквото можем. Остават ни 50 мача във всички турнири. Не съм човекът, който вярва, че ще спечели всеки мач от Висшата лига до края на живота си. Разбира се, аз все още искам да побеждавам, все още вярвам, че сме претенденти, но имаме дълъг път да извървим, а тепърва предстоят да се случат много динамики, инерции и контузии.”

Неотдавна той избърза да поздрави Ливърпул за титлата в друг гневен изблик. Вижте повече в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички