Изчезването на Емилиано Сала създаде спор между три европейски клуба


Изчезването на Емилиано Сала създаде спор между три европейски клуба
Снимка: Twitter

3615 0

В началото на настоящата седмица самолетът на нападателя Емилиано Сала изчезна от радарите и до момента нито той, нито пилотът Дейв Иботсън, нито самолетът са открити. В продължение на три дни бяха търсени следи, преди спасителната акция да бъде прекратена.

От цялата ситуация в момента е на път да се създаде проблем между отборите на Кардиф, Нант и Бордо. Аржентинецът бе част от Бордо преди да продължи кариерата си в Нант, като в договора има клауза, според която "жирондинците" трябва да получат процент от следваща продажба на футболиста.

Медии в Европа пък информираха, че уелският тим е отказал да направи първото плащане от 5 милиона паунда. През миналия уикенд "драконите" и "канарчетата" се договориха за трансферна сума от 15 милиона паунда, като тимът от Висшата лига трябваше да плати сумата в три транша.

Президентът на Нант Валдемар Кита направи дарение на семейството на футболиста, с което да бъде продължено неговото издирване, както и това на Иботсън. Той отказа да коментира тази новина, като заяви, че търсенето е много по-важно в момента.

МЕСИ, АГУЕРО, ИГУАИН И ОТАМЕНДИ ПРИЗОВАХА ТЪРСЕНЕТО НА САЛА ДА ПРОДЪЛЖИ

"Не искам да говоря за пари, докато тази драматична история продължава. В момента не се интересуваме от подобно нещо, за това можем да говорим и по-напред във времето", сподели Кита.

Вчера се появи информацията, че има много желаещи, които са готови да дарят сума пари, за да продължи издирването на Емилиано Сала. Един от тях е голямата звезда на Челси Нголо Канте. Защо французинът иска да помогне на семейството на Сала може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички