Президентът на Аржентина помоли Великобритания да продължи търсенето на Сала


Президентът на Аржентина помоли Великобритания да продължи търсенето на Сала
Снимка: Getty Images/Guliver

1167 0

Президентът на Аржентина Маурисио Макри е получил писмо от семейството на изчезналия футболист Емилиано Сала. Роднините на нападателя, който изчезна докато летеше от Нант към Кардиф, са помолили държавният глава да съдейства за продължаване търсенето на своя сънародник.

Макри е възложил на външния министър на страната Хорхе Фори да се свърже с властите във Великобритания и Франция и да им предаде искането му да не прекратяват издирването на Сала. Министерството на външните работи на Аржентина вече е предало желанието на Макри на посланиците на двете държави.

ШЕФ НА СПАСИТЕЛНАТА АКЦИЯ СИГУРЕН: САЛА И ПИЛОТЪТ НЯМА КАК ДА СА ОЦЕЛЕЛИ

Нападателят изчезна в понеделник вечер по време на полет с неизряден самолет. В четвъртък вечер издирването му бе прекратено. Емилиано Сала си бе уредил трансфер от Нант в Кардиф Сити, като уелският клуб плати рекордните за него 15 милиона паунда. Освен Сала на самолета е имало само още един човек - пилотът Дейвид Ибутсон.

Днес стана ясно, че семейството на футболиста е намерило начин да продължи само търсенето му. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички