Бившият треньор на Шериф обяви кога ще свърши войната между Русия и Украйна


Бившият треньор на Шериф обяви кога ще свърши войната между Русия и Украйна
Снимка: Getty Images

7701 0

Украинският треньор Юрий Вернидуб се осмели да даде прогноза за това кога ще свърши войната с Русия. Наставникът на Кривбас изрази увереност, че тя ще бъде спечелена от неговата родина.

"Руснаците са някаква биомаса, която прави немислимото, убива всички, от жени до старци и деца. те нямат граници. За мен това е най-ужасният народ и не искам да говоря за тях, тоест няма какво да говорим. Те дойдоха при нас да отнемат живота на хората, домовете им - всичко. Но Украйна винаги ще се бори за свобода", каза Вернидуб за полския вестник "Sportowe Fakty".

"Сигурен съм на 200% в победата на Украйна. Не се съмнявам, че ще спечелим. Ако нашите приятели и партньори помагат с оръжия, а не просто говорят за това, тогава победата ще дойде много бързо. Сега в армията освен ентусиазъм и любов към Родината, има и нещо друго.

Момчетата, които се бият сега, минаха през много добра школа. И в Англия, и в Полша, и в Чехия. Има много момчета, които вече са обучени, които вече знаят как да се бият и си знаят нещата. Остава само да имаме достатъчно оръжия и всичко ще бъде наред. Вярвам, че скоро ще стане. Имах чувството, че войната ще започне, сега имам чувството, че всичко трябва да приключи до лятото", завърши треньорът. Когато войната започна, Вернидуб беше треньор на Шериф (Тираспол), но напусна, за да отиде на фронта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички