Телевизия излъчва Мондиал 2006, за да повдигне духа на италианците


Телевизия излъчва Мондиал 2006, за да повдигне духа на италианците
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Както е добре известно, Италия е най-засегнатата от коронавирус страна в Европа. В страната е обявено извънредно положение и повечето хора си стоят вкъщи. Но е ясно, че лошите новини и стоенето 24 часа в денонощие 7 дни в седмицата потиска хората.

За да им повдигне настроението, канал "Sky Sport Italia" върти най-щастливия момент на страната през 21-ви век - спечелването на Световното първенство по футбол през 2006 година. И се оказва, че този жест дава резултати. Много хора сядат пред телевизора и преживяват отново великата победа.

Това направи световният шампион Джанлука Дзамброта, който гледа надпреварата със сина си. Пред екраните са и Марко Матераци, Фабио Канаваро и Марио Балотели.

А по този повод Италия наистина има с какво да се гордее: от победата над Гана в групите до емоционалния полуфинал с Германия, когато Гросо стана герой на страната с един удар, а Дел Пиеро довърши германците с идеална контраатака. Финала пък всички помнят: тогава заради фаул на Матераци съдията отсъди дузпа, която Зидан реализира. После самият Марко изравни, разписа се и при дузпите след редовното време и продълженията. В продълженията пък Зидан удари с глава в гърдите същия италианец, след като той го провокира грозно. Французинът бе изгонен с червен картон в последния си мач за националния тим. А кога се очаква да се поднови Серия А, ако ситуацията със заразата се подобри вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички