Арсен Венгер подкрепи идеята Световното да се провежда на 2 години


Арсен Венгер подкрепи идеята Световното да се провежда на 2 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Бившият треньор на Арсенал Арсен Венгер подкрепи идеята на ФИФА Световното първенство по футбол да се провежда всеки две години вместо четири. В момента Венгер е начело на комисията за развитие на футбола.

„Винаги съм имал чувството, че многото кратки паузи за националните отбори влияят зле на играчите и отборите. Пример за това е контузията, която получи Левандовски в квалификацията с Андора. Това провали кампанията на Байерн в Шампионска лига“, заяви специалистът.

Националните отбори могат да се срещат през октомври, за да изиграят квалификационните си мачове и след това да играят чак през юни финалния турнир“.

„Искаме да намалим възможно най-много броя на мачовете, защото виждаме, че това не влияе добре на футболистите. Гарантираме период за възстановяване след всеки турнир. Представете си го така: 2026 Световно в САЩ, Мексико и Канада, 2027 Европейско първенство и останалите континентални надпревари, 2028 Световно първенство и т.н. Всичко това може да се случи едва след 2024. Дотогава всичко си остава по план. Повече елиминационни мачове и по-малко квалификации – това искат феновете“, добави Венгер.

Ето защо според Венгер Европа иска да унищожи Висшата лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички