Реднап: Сър Алекс ми казваше да не пускам Гарет Бейл в игра


Реднап: Сър Алекс ми казваше да не пускам Гарет Бейл в игра
Снимка: Guliver/GettyImages

3658 0

Известният английски футболен треньор Хари Реднап разкри какъв съвет му е дал преди години сър Алекс Фъргюсън за Гарет Бейл. Това разкритие показва, че шотландската легенда невинаги е разпознавал таланта във футболистите. Реднап, който работи с уелсеца докато водеше Тотнъм, посочи, че винаги е вярвал в уменията на настоящата звезда на Реал Мадрид, въпреки че той не е спечелил нито един от първите си 24 мача тогава.

Реднап беше мениджърът, който премести Бейл от левия бек по-напред. Той призна, че никога не е имал намерение да праща настоящото крило някъде под наем, въпреки неубедителните му изяви в началото.

"Бейл беше изминал 24 мача без да е спечелил. Сър Алекс Фъргюсън ми каза: "Не бих го пускал в игра, Хари, той е с лош късмет". Казах му: "Мисля, че той ще стане топиграч". Чувах слухове, че ще го пратя под наем, но никога и за милион години не бих го пратил под наем", заяви 73-годишният към момента треньор.

"Ако той бе останал вляво, вероятно би бил най-добрият ляв бек в света, но аз просто мислех, че ще извлечем повече от него, ако играе по-напред", допълни Реднап. А каква негативна статистика се появи за Бейл днес вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички