Ако някой е разочарован от Антъни Джошуа, да вини... Кубрат Пулев!


Ако някой е разочарован от Антъни Джошуа, да вини... Кубрат Пулев!
Снимка: Guliver/GettyImages

4159 0

Антъни Джошуа записа 20-ата си победа на професионалния ринг с 20-и нокаут, въпреки че срещата можеше да бъде оставена да продължи, ако не беше спорното съдийско прекратяване на битката в средата на 10-ия рунд. Много фенове и анализатори останаха разочаровани от представянето на хегемона в тежка категория, тъй като очакваха ранен нокаут или поне Карлос Такам да бъде свален на земята повече от половин път. Но всички тези, които са разочаровани от представянето му, могат да се сърдят само на един човек - Кубрат Пулев.

Българинът се отказа поради контузия, която не му позволяваше да проведе добра подготовка за двубоя и да е пълноценен на ринга срещу хегемона от Англия. Той се отказа преди по-малко от две седмици и това постави под много сериозен проблем шампиона на IBF и WBA. Причината за това е ясна - три месеца подготовка са отишли на вятъра в момента, в който Кобрата реши да се откаже от битката.

Антъни Джошуа направи една от най-дългите паузи в кариерата си след победата с нокаут над Владимир Кличко, а в последните 80-90 дни се готвеше усилено за следващото си предизвикателство - Кобрата! Той тренираше здраво и непрестанно, а в спарингите се изправяше срещу боксьори, които са около височината на Кубрат Пулев. Най-видният такъв беше Роберт Хелениус, като Джошуа е бил готов да се изправи именно срещу българина - опасен боксьор, който обича да се бие от дистанция, има опит, притежава технични удари, но е висок и по-тромав. И точно това му попречи да покаже това, на което е способен срещу Карлос Такам - човекът, който очарова света с представянето си в мача на "Принсипалити".

Камерунецът е абсолютна противоположност на Кубрат Пулев - с половин глава по-нисък, по-бърз, по-офанзивен и по-пъргав. Точно това беше причината да не видим ранен нокаут, а и като цяло удари, с които Джошуа да свали своя съперник. Често най-тежките удари на шампиона попадаха над Такам, точно защото 3 месеца е "калибрирал" попаденията си на височината на Кубрат Пулев. Сега тези крошета и прави удари често попадаха в областта над главата на Такам, което в крайна сметка помогна на претендента да издържи 10 рунда. Очаквано, в 7-и и 8-и рунд Джошуа свали малко темпото, за да си отдъхне и да се опита да нокаутира съперника си, но дори след куп полу-точни попадения и отворени аркади по лицето на Такам, рядко шампионът пласираше точни попадения - така, както го направи безспорно срещу Владимир Кличко.

Но феновете на Антъни Джошуа могат да се спокойни - шампионът категорично не е извън форма или кондиция, не е загубил особено от бързината си, както се очакваше, все още бие много силно и продължава да е най-добрият боксьор в тежка категория. Проблемът действително беше в смяната на Кубрат Пулев в последния момент, като британският боксьор не беше готов за битка срещу подобен съперник. Но дори без специална подготовка, той успя да се нагоди към играта на съперника, спечели всички рундове и запази безупречния си актив от 20 мача и 20 победи с нокаут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички