Как боксът промени живота на Джошуа и защо преди него е бил в ареста за 2 седмици?


Как боксът промени живота на Джошуа и защо преди него е бил в ареста за 2 седмици?
Снимка: Getty Images/Gulliver

11997 0

Антъни Джошуа вече е суперзвезда, след като триумфира над Владимир Кличко, но животът му можеше да е далеч по-различен. 

Като по-млад британецът е прекарал две седмици в затвор в Чикаго, след като е бил хванат от полицията с канабис в колата. Неговият бивш съученик Дейвид Гаса, който сега има ключова роля в щаба на Джошуа разказа пред Mirror как боксът променя изцяло пътя на вече световният номер 1. 

"Двамата се познаваме от 15-16 годишни, движехме се в една компания, а когато се премести и в моя квартал играехме в един футболен отбор", разказва Гаса. 

Той допълва и още за страстта на Джошуа към футбола. "Като по-малък обичаше да играе в предни позиции и вкарваше много голове, след като се премести в Лондон заигра като защитник заради ръста му".

Все пак обаче шампионът се насочва в бокса, а вчера целият свят видя огромния му талант. "Забавното е, че познавах братовчед му Бен от едни мои приятели, а освен това израснах близо до мястото, където живееше Дерек Чисора. Когато той се боксираше Антъни събираше мен и още няколко момчета да го гледаме от телевизията. Тогава още разбрах, че боскът не е за мен и се върнах към футбола. След време научих, че Джошуа е продължил с бокса и то се справя много добре".

"Всеки от нашата група искаше да се занимава с някакъв спорт и странеше от всякакъв вид изкушения. Знаете, когато сте млади - пушенето, пиенето, забавленията изключително много може да те изкушат. Спортът обаче възпитава, откакто се занимава с бокс дисциплината му е желязна".

Гаса допълва, че славата и парите по никакъв начин не са променили Джошуа. Той продължава да прави всичките неща, които правеше и преди. "Яде същия вид храна, не спира да се грижи за майка си, същият си е. Има обаче много повече търпение и е станал много по-образован човек".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички