ВИДЕО: 19 години от най-здравото меле между играчи и фенове, коствало 146 мача наказание

Точно преди 19 години един наглед спокоен мач, в който победителят вече се знаеше и срещата просто се доиграваше, се превърна в едно здраво меле, в което играчите си раздадоха страховити тупаници, като дори нахлуха сред феновете, с които също се сбиха. В историята то остава под името "Malice at the Palace" (бел.ред - Омразата в Паласа), като се разви между баскетболните отбори на Индиана Пейсърс и Детройт Пистънс в добилата огромна известност зала "The Palace", в която от две години не се провеждат баскетболни мачове. 

При оставащи по-малко от 60 секунди до края на срещата няколко играчи от двата тима се хванаха за гушите и започнаха да си раздават удари. След като боят беше прекратен за кратко, един от феновете замери с напитката си играча на Пейсърс Рон Артест. Избухливият баскетболист, който промени името си на Мета Уърлд Пийс на по-късен етап от кариерата си, нахлу на трибуните и потърси саморазправа с феновете, а само за броени секунди играчи и фенове вече се биеха злостно, а скандалната случка доведе до най-тежките наказания в НБА до този момент. 

Задава се ново проклятие: Всеки отбор, който получи гол от Ориги, страда през следващия сезон

По един или друг начин, нападателят на Ливърпул Дивок Ориги се превърна в герой през миналия сезон за тима. С късните си попадения, които често р...

Ръководството на лигата наказа общо 9 играчи с лишаване от състезателни права за общо 146 мача, а те трябваше да платят и обща глоба в размер на 11 милиона долара. 5 от баскетболистите отидоха на съд, където бяха осъдени на 1 година затвор (условно) и стотици часове работа в полза на обществото. 5 от феновете пък получиха доживотни забравни да посещават мачове на Детройт Пистънс. Ето и видео от скандалната ситуация преди 19 години: 

Още по темата

Please select answer!