ВИДЕО: 19 години от най-здравото меле между играчи и фенове, коствало 146 мача наказание


ВИДЕО: 19 години от най-здравото меле между играчи и фенове, коствало 146 мача наказание

1107 0

Точно преди 19 години един наглед спокоен мач, в който победителят вече се знаеше и срещата просто се доиграваше, се превърна в едно здраво меле, в което играчите си раздадоха страховити тупаници, като дори нахлуха сред феновете, с които също се сбиха. В историята то остава под името "Malice at the Palace" (бел.ред - Омразата в Паласа), като се разви между баскетболните отбори на Индиана Пейсърс и Детройт Пистънс в добилата огромна известност зала "The Palace", в която от две години не се провеждат баскетболни мачове. 

При оставащи по-малко от 60 секунди до края на срещата няколко играчи от двата тима се хванаха за гушите и започнаха да си раздават удари. След като боят беше прекратен за кратко, един от феновете замери с напитката си играча на Пейсърс Рон Артест. Избухливият баскетболист, който промени името си на Мета Уърлд Пийс на по-късен етап от кариерата си, нахлу на трибуните и потърси саморазправа с феновете, а само за броени секунди играчи и фенове вече се биеха злостно, а скандалната случка доведе до най-тежките наказания в НБА до този момент. 

Ръководството на лигата наказа общо 9 играчи с лишаване от състезателни права за общо 146 мача, а те трябваше да платят и обща глоба в размер на 11 милиона долара. 5 от баскетболистите отидоха на съд, където бяха осъдени на 1 година затвор (условно) и стотици часове работа в полза на обществото. 5 от феновете пък получиха доживотни забравни да посещават мачове на Детройт Пистънс. Ето и видео от скандалната ситуация преди 19 години: 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама