Задава се ново проклятие: Всеки отбор, който получи гол от Ориги, страда през следващия сезон


Задава се ново проклятие: Всеки отбор, който получи гол от Ориги, страда през следващия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

7412 0

По един или друг начин, нападателят на Ливърпул Дивок Ориги се превърна в герой през миналия сезон за тима. С късните си попадения, които често решаваха мачове, той успя да задъри надеждите на своя тим, че може да стане шампион на страната. Най-важните му изяви пък бяха в реванша с Барселона в 1/2-финалите на Шампионска лига, както и във финала, когато отбеляза победното попадение.

През миналия сезон Ориги вкара общо на шест различни отбора, като и шестте имат проблеми през настоящата кампания. Можем лесно да започнем с тима на Барса, който първо загуби финала за Купата на Краля, а след това направи и най-лошия си старт в Примера Дивисион от няколко десетилетия.

След като бяха "наказани" от белгиеца на "Уанда Метрополитано", Тотнъм изглежда по съвсем различен начин през новата кампания. От началото на сезон 2019/2020 играчите на Маурисио Почетино имат едва две победи, като направиха равенство с Олимпиакос в Шампионска лига и загубиха от тима от Лига 2 Колчестър в турнира Карабао Къп. 

През миналата година тимът на Уулвърхямптън не бе далеч от това да се намести в Топ 6. В крайна сметка "вълците" не успяха, а през този сезон не "приличат на себе си" и са на предпоследната 19-а позиция във Висшата лига. През тази година Уулвс още нямат победа, а след тях в класирането е единствено Уотфорд... който също се оказа "жертва" на Ориги от изминалата кампания.

Нюкасъл също е доста колеблив през кампанията, но това вероятно се "дължи" на попадението в 86', което наказа "свраките" миналия сезон и донесе успеха с 3:2 на "червените". Точно така, той бе вкаран от Ориги. В Англия пък букмейкърите имат нов фаворит за уволнение сред мениджърите и това е Марко Силва. Мениджърът на Евертън е близко до това да напусне тима, а през миналата година белгийският нападател на градския съперник прониза и тяхната врата с огромна доза късмет в заключителните секунди на добавеното време. 

Можем разбира се да се върнем и още по-назад. През 2016/2017 година головете на Ориги доведоха до изпадането на Съндърланд и Мидълзбро. През 2015/2016 пък и трите изпаднали тима - Уест Бромич, Стоук Сити и Астън Вила бяха "пронизани" от Дивок Ориги

В най-скоро време пък се очаква Мохамед Салах да бъде свален от "трона" в Ливърпул що се отнася до най-високо платен футболист. Кой ще поеме тази "роля" ще откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички