ВИДЕО: Денят, в който преди 13 години невъзможното стана възможно


ВИДЕО: Денят, в който преди 13 години невъзможното стана възможно
Снимка: Guliver/GettyImages

2344 0

Актуална тема в НБА в момента е изключителното представяне на Джеймс Хардън като "армия от един човек". Само през януари "Брадата" е записал 43.7 точки, 8.3 борби, 8.6 асистенции, 1.2 чадъра и 1.9 откраднати топки средно на мач. Собственоръчно той прати Хюстън Рокетс в плейофна позиция към настоящия момент, но дори той изглежда неспособен да подобри изумителния рекорд, който легендата на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт записа на този ден преди точно 13 години.

В един от сезоните, в които той трябваше да играе на 120% от възможностите си, само и само да добута "езерняците" и плачевната им селекция до плейофите, Коби избухна с легендарните 81 точки - второто най-добро постижение в историята на НБА, както и най-доброто в модерния вариант на играта, създаден през 70-те години.

В една топла януарска вечер в Ел Ей Брайънт изкова собственоръчно победата на Лейкърс със 122:104, връщайки своя тим в мача. На почивката тогава "езерняците" губят с 14 точки, но невероятният Коби извежда своите до успеха с най-легендарното индивидуално представление.

Той постига своите 81 точки, пазен от двама, на моменти и трима баскетболисти. В крайна сметка той записва 28/46 стрелба, включително 7 от 13 от тройката във време, в което стрелбата отвъд "арката" не беше толкова използвана в НБА. Вижте във видеото какво точно се случи в легендарната вечер на 22-и януари 2006 година - последната година, в която Брайънт игра с №8.

В периода 20-декември 2005 - 22-и януари 2006 Коби записа легендарните 81 точки, от които 55 през второто полувреме, 62 точки за 3 части срещу Далас Маверикс, 50 точки, 40 от които през второто полувреме, и още 4 двубоя с 40 или повече точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички