Божинов: Ибрахимович ми обеща, че ще ми остави номер 9, като напусне Юве


Божинов: Ибрахимович ми обеща, че ще ми остави номер 9, като напусне Юве

4426 0

Бившата звезда в българския футбол Валери Божинов разказа за момента, в който е преминал в Ювентус и как се е чувствал там. Той разказа за отношенията си със сегашния спортен директор на "бианконерите" Павел Недвед и шведската звезда Златан Ибрахимович.

"Помня първия си ден там: Просто трябва да влезеш в тази съблекалня, за да почувстваш специалния дух там. В Ювентус е важно само да спечелиш, за това говореха снимките с трофеи и медали, които бяха навсякъде. В този отбор бяха шампиони като Недвед, Ибрахимович, Каморанези, Дел Пиеро и Буфон. Исках да играя с номер "9": Ибра ми каза, че ако си тръгне, ще ми го остави, а аз ще живея в една стая с Недвед. Ибра не искаше да остане в Серия Б и беше готов да отиде в Милан или Интер", разкри Божинов, цитиран от sports.ru.

"Съотборниците ми в Юве бяха мои идоли. За мен това беше страхотно преживяване. В Юве се научих да тренирам, да се грижа за себе си. След като Ибра си тръгна, започнах да живея в една стая с Недвед. Следвах съветите му. Никога не бях виждал такъв играч: Той тренираше преди тренировка и след нея. През лятото отиваше на яхта с жена си, на борда имаше бягаща пътека, за да се подържа във форма. Павел не се смяташе за велик играч - той твърдеше, че най-добрите му качества са бягането и характера", допълни нападателят. А защо се е провалил трансферът му в Интер вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички