Валери Божинов за късния етап на кариерата си: Двама са футболистите, които ме вдъхновяват


Валери Божинов за късния етап на кариерата си: Двама са футболистите, които ме вдъхновяват
Снимка: БГНЕС

8644 0

Бившият нападател на Левски, Ботев (Враца) и редица европейски отбори - Валери Божинов, призна кой го вдъхновява да играе футбол на 33-годишна възраст. Бившият български национал обяви, че мечтае да завърши кариерата си в Италия и по-точно в Лече, където започна кариерата му. Той обаче заяви, че не би го направил на всяка цена, а само ако в дадения клуб вярват в него.

"Има ли някой, който ме вдъхновява в момента? Да виждам играч като Ибрахимович да се върне в Италия на 38, или да виждам Кристиано Роналдо е стимул. Не съм на същото ниво, но ме зарежда да виждам как се борят да стават по-добри и да бъдат пример за всички: за семействата си, за своите отбори, за фенове и журналисти.

Тези двама души ми дават още повече увереност и стимул да се боря и да продължа напред във футбола", коментира Божинов, цитиран от ilposticipo.it.

Както е известно, за последно нападателят игра в чужбина през 2018 година, когато напусна Риека и се завърна в България. Оттогава насам той записа два престоя в Ботев (Враца) и един в Левски. В момента Божинов е без отбор. А какво смущаващо изказване направи той за себе си в същото интервю вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички