Goal.com посочи защо Валери Божинов не се превърна в световна звезда


Goal.com посочи защо Валери Божинов не се превърна в световна звезда
Снимка: Оф. сайт на Левски

4928 0

Английското издание goal.com публикува обширен материал за "мигриращия във футбола" български нападател Валери Божинов. Медията отбеляза, че бившата звезда е сменил 15 клуба в кариерата си и посочва два повратни момента в нея. Според авторитетното издание, кариерата на нападателя е можело да се развие много по-добре, ако контузиите не бяха попречили на налагането му в Манчестър Сити.

Както е известно, Божинов акостира в английския клуб на 21-годишна възраст. Той беше привлечен от бившия селекционер на Англия Свен-Горан Ериксон. Българинът обаче записа само 11 мача и 1 гол за "гражданите", тъй като претърпя две почти поредни тежки контузии. Едната го извади от игра за пет месеца - шест минути след дебюта му срещу Манчестър Юнайтед, а другата - за 6 месеца. След това играчът се върна в Италия, където подписа с Парма.

"Въпреки миграционните му пътища, головете все още се появяват донякъде за Божинов, който вече е на 33 г. и играе за 15-ия клуб в лудата си кариера. Кариера, която можеше да протече много по-различно, ако беше останал здрав в Манчестър", пише goal.com. Според тях, втората повратна точка в кариерата на Валери е освобождаването му от Спортинг (Лисабон) след скандал. А защо Божинов все още играе футбол - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички