ПРОГНОЗА: Футболна Европа извън топ 4


ПРОГНОЗА: Футболна Европа извън топ 4
Снимка: Gulliver/Getty Images

1643 0

Неделя, 4 октомври – денят на футболните дербита в цяла Европа. Куп мачове в различните големи първенства приковават вниманието на всички футболни фенове, а какво по-хубаво от това да следиш някой мач не само защото си запален по-играта, а и защото си сложил някой лев/долар/евро, за да докажеш на себе си и околните, че я разбираш тази игра? Внимавайте все пак с прогнозите – топката е женски род, а няма мъж на тази планета, който да разбира какво се върти в главите на жените. Нека да видим какво интересно предлагат и други първенства извън топ 4.

ПАОК – Олимпиакос, 20:30 часа българско време

Само заради Димитър Бербатов много погледи и от България ще бъдат насочени към този кървав сблъсък.

В последните три дербита между двата отбора ПАОК има две победи, а веднъж срещата завърши наравно – 0:0. Сега и двата тима записаха окуражаващи резултати в Европа – ПАОК взе точка на Борусия Дортмунд, а Олимпиакос се справи с Арсенал, при това в Англия, в Шампионската лига. Точно този резултат може да даде криле на клуба от Пирея, който досега през сезона има само една загуба във всички турнири – 0:3 от Байерн. От друга страна с идването на Бербатов ПАОК тръгна нагоре в представянето си, но в Гърция Олимпиакос е властелинът от дълго време. Срещу Дортмунд солунският тим показа, че има какво да подобрява – дори резервите на германците бяха доста силни за гърците. Все пак не са много мачовете в Гърция, където Олимпиакос може да не спечели и гостуването в Солун е един от тях – затова и равенството си е добра опция.

Залогът на Sportline: Ъндър под 2,5 гола (1.60), знак – 2 (2.70), Х (3.10); точен резултат – 0:1 (7.50)/ 0:0 (7.50)

ПСЖ – Олимпик Марсилия, 22:00 часа българско време

Като заряд и омраза това е дербито на Франция, но в момента качеството определено е на страната на парижани. С привличането на Анхел Ди Мария ПСЖ се превърна в машина в нападението поне за Лига 1, докато Марсилия е на жалкото за името на клуба 16-то място в момента и показва проблясъци само като домакин – като гост марсилци са вкарали 1 гол в 3 гостувания. На всичкото отгоре ПСЖ няма проблеми с контузени, за разлика от Марсилия, където ще липсват Абу Диаби и Бенджамин Менди.

Интересен факт в мачовете между двата отбора е, че от пет дербита насам, когато ПСЖ е домакин, резултат е непрестанно 2:0 за парижани. Стара максима е, че колкото повече пъти се удължава една серия във футбола, толкова по-вероятно е да бъде прекъсната. А ако ПСЖ спечели днес, ще има вече 10 мача срещу Марсилия, в които не губи, което би било нов рекорд.

Залогът на Sportline: знак – 1 (1.33), оувър над 2,5 гола (1.70), точен резултат: 3:0 (8.50)/3:1 (11.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички