ПРОГНОЗА за Премиършип: Арсенал - Манчестър Юнайтед


ПРОГНОЗА за Премиършип: Арсенал - Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2069 0

Неделя, 4 октомври – денят на футболните дербита в цяла Европа. Куп мачове в различните големи първенства приковават вниманието на всички футболни фенове, а какво по-хубаво от това да следиш някой мач не само защото си запален по-играта, а и защото си сложил някой лев/долар/евро, за да докажеш на себе си и околните, че я разбираш тази игра? Внимавайте все пак с прогнозите – топката е женски род, а няма мъж на тази планета, който да разбира какво се върти в главите на жените. Нека сега се насочим към мача на деня в Англия.

Арсенал – Манчестър Юнайтед, 18:00 часа българско време

Гвоздеят на кръга във Висшата лига и чакан с голямо нетърпение мач, който обещава много голове – най-вече заради определените пропуски в защита и от двата отбора, особено от Арсенал.

От началото на сезона „топчиите” пускат средно по един гол на мач в Англия, а Юнайтед са с четири допуснати гола в общо три гостувания. Точно гостуванията досега са по-слабият момент за „червените дяволи” и то по-скоро като поведение на терена – Манчестър опитва да играе „по-умно”, с достатъчно внимание в защита, но това понякога поставя на изпитание тима, тъй като противникът успява да упражни натиск в по-голям период от време и идват проблемите.

И ако „червените дяволи” все още не изглеждат като добре смазана футболна машина, то при Арсенал нещата са още по-зле. От край време това е отборът, който стреля безброй пъти към противниковата врата и вкарва малко голове за купчината изстрели, които отправя. На всичкото отгоре сега факторът „контузии” мъчи тимът на Венгер – Дани Уелбек, Томаш Росицки, Джак Уилшър и Лоран Кошчелни са аут, Микаел Артета и Матьо Фламини ще минат късен фитнес тест и Венгер със сигурност се надява, че поне единият ще е на разположение, а настроението е минорно след глупавите ротации срещу Олимпиакос и присъствието на Давид Оспина на вратата разцентроваха тима. Сега включването на Петер Чех е задължително и точно вратарят е единственият шанс за малко стабилност в защитата на Арсенал срещу вдъхновените Антони Марсиал, Мемфис Депай и Хуан Мата, който задължително трябва да бъде опазен, ако Арсенал иска да не инкасира ново поражение. Загубата срещу Олимпиакос обаче може да се окаже началото на криза при Арсенал – предпоставки има и то по отношение на настроението, а при "топчиите" този фактор е много доминиращ за представянето като цяло. При Юнайтед контузени са Маркус Рохо и Люк Шоу, но това няма да попречи на Луис Ван Гаал със състава - Матео Дармиан и Антонио Валенсия ще покриват фланговете. „Червените дяволи” нямат победа в дербито от два мача насам, така че защо не сега, при апетитни коефициенти от страна на букмейкърите.

Залогът на Sportline: Знак – 2 (3.80), Х (3.80); оувър над 2,5 гола (1.80), и двата отбора да вкарат (1,66), точен резултат – 1:2 (13.00)/ 2:2 (15.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички