ПРОГНОЗА за Примера: Атлетико Мадрид - Реал Мадрид


ПРОГНОЗА за Примера: Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1827 0

Неделя, 4 октомври – денят на футболните дербита в цяла Европа. Куп мачове в различните големи първенства приковават вниманието на всички футболни фенове, а какво по-хубаво от това да следиш някой мач не само защото си запален по-играта, а и защото си сложил някой лев/долар/евро, за да докажеш на себе си и околните, че я разбираш тази игра? Внимавайте все пак с прогнозите – топката е женски род, а няма мъж на тази планета, който да разбира какво се върти в главите на жените. Време е да обърнем поглед към Испания и едно от големите дербита там.

Атлетико Мадрид – Реал Мадрид, 21:30 часа българско време

Мадридското дерби със сигурност ще е крайно напечен мач, като човек трябва да е повече от пророк, за да познае кой ще победи. Въпреки крайно изравнените сили, има няколко неща в този мач, които си обещаващи за залог.

Като цяло и двата отбора се пооправиха от гледна точка състави – при „дюшекчиите” липсващ ще е само националът Коке, за Реал няма да могат да играят Пепе, дългосрочно контузеният Хамес Родригес и Данило. В състава се завръщат Серхио Рамос и Гарет Бейл, което дава повече широчина на „Белия балет”.

От гледна точка на форма Атлетико може да се притеснява повече – последователни загуби от Виляреал като гост с 0:1 и шок насред „Висенте Калдерон” в Шампионската лига, след поражение с 1:2 от Бенфика, при това след обрат. Затова и „дюшекчиите” са задължени да спрат падението си и със сигурност ще предложат типичната за тях корида – здрава преса, повече тактически фаулове и по възможност изнервяне на Роналдо с постоянни подритвания в ротация от различни играчи, за да се избегне червен картон. Притеснително за Диего Симеоне е, че новата му голяма покупка в атака Джаксън Мартинес засега не оправдава дадените 35 млн. евро – само 1 гол в 8 мача, а Фернандо Торес пословично срещу Реал вкарва трудно.

От друга страна досега Реал е допуснал едва 1 гол в Примера и са вкарали 14, но ако махнем мача с Еспаньол и шестте гола за мадридчани там, всъщност нападението се е разписало 8 пъти в 5 мача в Примера. Този показател няма как да не прави впечатление с оглед на предишните два сезона – Рафаел Бенитес е тук и белите го показват с измъчени представяния в атака, където много се разчита на Кристиано Роналдо, а не толкова на типичното за периода „Анчелоти” остро присъствие на няколко играчи. Точно факторът „Бенитес” може да изиграе лоша шега на иначе атомното нападение на Реал.

Залогът на Sportline: Ъндър под 2,5 гола (1.75), само единият или нито един от двата отбора да вкарат (1.90), точен резултат - 1:0 (9.00)/0:1 (7.50)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички