Прогноза за Шампионска лига: Борусия Дортмунд - Бенфика


Прогноза за Шампионска лига: Борусия Дортмунд - Бенфика
Снимка: Getty Images / Guliver

1315 0

Борусия Дортмунд и Бенфика се изправят един срещу друг в среща реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Първият мач завърши с успех на португалците с 1:0, но Борусия имаше страшно много положения, а Пиер-Емерик Обамеянг направи непростими пропуски. Габонецът дори изпусна и дузпа в средата на второто полувреме.

Въпреки колебливото си представяне до момента през сезона, германците направиха добри последни 3 мача, в които записаха 3 победи с 12 реализирани гола.

Обамеянг има 25 гола във всички турнири през сезона, а Осман Дембеле и Кристиян Пулишич правят все по-голямо впечатление със своето представяне на терена.

Борусия обаче страда от проблеми с контузени играчи. Преди няколко дни стана ясно, че Марко Ройс е с контузия и ще пропусне няколко мача, а златното момче на немския футбол Марио Гьотце страда от сериозно мускулно заболяване.

Юлиан Вайгъл също прави невероятен сезон до момента, а специалистите в Германия сочат невероятна кариера за младежа.

Отборът на Бенфика няма сериозни кадрови проблеми и всички футболисти ще бъдат на разположение на треньора на тима Руи Витория. Португалците се намират в серия от 7 поредни победи във всички турнири, което със сигурност ще им даде увереност, че могат да се справят със своите опоненти.

Костас Митроглу, който реализира единственото попадение в първата среща между отборите отново ще бъде основна заплаха за вратата на жълто-черните, а Пици, Салвио и Фейса дърпат конците в средата на терена.

Борусия Дортмунд са големите фаворите в тази среща начина на игра на двата тима, но често германците имат навика да пропиляват положенията си с лека ръка. Бенфика е точно на другия полюс в това отношение. Играчите на португалския гранд не създават купища положения, но са изключително клинички пред спорта.

Прогноза на Sportlive.bg: Борусия да се класира в редовното време (1.95)

Рискова прогноза: Победа на Борусия с 3 гола разлика (3.10)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички