От Париж до Катар с колела - фенове ще викат за Франция след лудо пътешествие


От Париж до Катар с колела - фенове ще викат за Франция след лудо пътешествие
Снимка: GettyImages

4254 0

Двама запалянковци ще дадат всичко от себе си по пътя за Мондиал 2022, като същото ще очакват и от любимците си от Франция, които ще имат за задача да защитят световната си титла в идните два месеца. Самите фенове за французи, като двамата се впуснаха в пътуване с велосипеди от Париж до Доха, припомня агенция "Ройтерс".

Какво сториха "смелчагите"

Режисьорът в жанра документални филми Мехди Баламиса и телевизионният продуцент Габриел Мартин стартираха пътешествието си от "Стад дьо Франс" на 20 август, като сериозно са напреднали по пътя си към началото на форума, който стартира на 20-и ноември. Двамата са изминали близо 5000 км със своите велосипеди и вече се намират в Йордания. 

Надеждите на "петлите" са да пристигнат за първия мач на французите срещу Австралия на 22 ноември.

Каква е причината за нестандартното решение

"Надяваме се, че по този начин да промотираме важна част от ежедневието като движение и спортуване. Пътуването с велосипед също е опция за всеки и ние показваме, че само посредством краката ни можем да си създаваме чудесни приключения както наблизо, така и надалеч", обясни 26-годишният Баламиса.

Французите изминават по близо 120 км на ден, за да стигнат навреме. Те се намират в Йордания и им предстои да прекосят Саудитска Арабия, преди да пристигнат в Доха.

"Пътуването на дълги разстояния все пак е огромно предизвикателство. Понякога получаваме някоя равнина, но се случват и огромни изкачвания", обясни Баламиса.

Той не пропусна да коментира и дали смята, че "петлите" имат шансове за защита на титлата си:

"Габриел и аз нямаше да бъдем в момента с велосипеди в Йордания, ако не мислехме, че има реален шанс Франция да стане световен шампион".

Вижте кой ветеран във френските редици мечтае за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички