Звезда на ЦСКА 1948 карал такси, за да се издържа до миналата година


Звезда на ЦСКА 1948 карал такси, за да се издържа до миналата година
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3631 0

Роденият в Донецк украинец, предизвикал фурор с участията си в Първа лига - Евгений Сердюк, даде любопитно интервю в България, като не пропусна да коментира и миналото си. Той акостира в България едва миналата година след трансфер в Черно море, но обещаващите му изяви бързо бяха забелязани. 

Така съвсем наскоро се заговори за интерес от Германия и родния елит към 24-годишният футболист, който в крайна сметка избра да подпише с родния ЦСКА 1948 и по този начин подсили състава на Любослав Пенев. Не всичко за украинеца обаче е било толкова добре до преди година, когато стрелецът е имал конракт с португалския Боавища.

Сердюк е прекарал няколко години на Пиренейски полуостров, но в последния въпросен тим - Боавища, той е трябвало да работи извънредно поради липсата на достатъчно игрово време. По този начин той е станал таксиджия. На въпрос дали фактът, че треньорът на Черно море Илиан Илиев го е открил в Португалия, го изненадва, Сердюк обяснява:

"Имах контракт с Боавища. Да, определено за мен беше изненада, че Черно море се свърза с мен. Още повече след като, когато ми изтече договора с Боавища имах 12 месеца, в които не играех футбол, включително се наложи да карам такси и да работя, за да се изхранвам. Тогава дойде предложението от Черно море и дойдох в България", обясни пред "Блиц".

Играчът обобщи и времето, в което си е докарвал доходите зад волана:

"Да, беше интересно преживяване за мен, срещах доста хора. Това беше първата ми по-различна работа, защото досега в живота ми съм играл само футбол. Тогава продължавах да мисля за футбола".

Вижте трите причини, поради които Сердюк е преминал от Черно море в ЦСКА 1948!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички