Във Великобритания си спомниха за расизма в България заради Георги Иванов - Гонзо


Във Великобритания си спомниха за расизма в България заради Георги Иванов - Гонзо
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3800 0

Един от най-известните ежедневници във Великобритания - Daily Mail, разгласи скандалните изказвания на техническия директор към Българския футболен съюз - Георги Иванов-Гонзо.

Легендата на Левски бе напът да предизвика расистки скандал през изминалите седмици, като след изказванията му на тема "повиквателни от националния отбор" последваха бурни реакции, включително и по географските ни ширини. 

Британският вестник посвети материал на темата с думите на Гонзо, който конкретно заяви, че докато той е директор, натурализирани футболисти няма да са част от българския национален отбор.

Изданието припомни и расистките скандали, които избухнаха след двубоя между България и Англия през есента на 2019 г. Тогава квалификацията  на Националния стадион "Васил Левски", завършила 6:0 за "трите лъва", бе съпроводена от расистки скандирания.

От Daily Mail не пропуснаха да отразят и почти моменталната реакция на  бившия национал на България - Стилиян Петров, който разкритикува Гонзо за думите му. Припомняме ви, че дефанзивният футболист дълги години се подвизаваше на Острова.

Ето какво коментира Стилиян Петров по темата с Гонзо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички