Масови фалити в българския футбол: До три месеца зла участ може да достигне над 100 клуба


Масови фалити в българския футбол: До три месеца зла участ може да достигне над 100 клуба
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2952 0

В края на март месец БФС изключи над 100 клуба поради различни основания, а сега тези клубове са изправени пред угрозата от фалит. И това може да се случи в следващите 3 месеца.

По-рано този месец имаше среща между ММС, представители на БФС и изключените клубове, за да се намери решение на проблема.  След нея стана ясно, че спортният министър Димитър Илиев е предложил да се възложи одит на независима кантора, чието становище да се приеме от всички.

Хората от изключените клубове приеха, докато изпълнителният директор на БФС Борислав Попов отговори, че не може да вземе самостоятелно решение и трябва да се допита до Изпълкома.

От Министерството на спорта вече са изпратили официално писмо до футболния съюз, който е получил двуседмичен срок за отговор дали приема предложението. Той изтича в близките дни, информира "Спортал".

Дори БФС да се съгласи, е твърде вероятно това да не реши генералният проблем с надвисналата опасност за масов фалит на 140-те клуба, тъй като одитът може да се проточи до към март-април. А общините, които финансират клубовете, готвят бюджета си до февруари. В един от клубовете тренират над 250 деца. Единственият начин да се избегнат масови фалити е ММС да върне временно изключените клубове в регистъра си, което да им позволи да се възползват от общинско финансиране. Преди това и Димитър Бербатов обяви какви действия може да предприемат клубовете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички