Арестуваният за палежа на полицейски бус: Биха ме и обвиниха, а аз просто говорих по телефона


Арестуваният за палежа на полицейски бус: Биха ме и обвиниха, а аз просто говорих по телефона
Снимка: LAP.bg

1702 0

29-годишният Стефан Шикеров е битият и арестуван от полицията на 16-и ноември по време на масовия протест срещу управлението на БФС. Той е обвинен в палежа на единия полицейски бус. Пред бТВ обаче мъжът обясни, че няма нищо общо със случилото се.

Вчера Софийският апелативен съд постанови да остане под домашен арест, а в залата мъжът обясни, че при ареста е бит с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше представено и медицинско за травмите – бил е прегледан от лекар в ареста и са установени травми от побой.

Шикеров вече е в дома си. Той все още няма електронна гривна, която да контролира дали спазва мярката "домашен арест".

Разказът на Шикеров

"Съпругата ми имаше рожден ден и просто реших да изляза, за да я изненадам за рождения ден. И просто попаднах в тълпа протестиращи, откъдето преминах. Реших да позвъня на моята съпруга, защото не знам много добре София. Исках да ме ориентира откъде да мина, за да хвана метрото. По време на разговора с моята съпруга – изискали сме разпечатка от оператора, за да се види от колко до колко часа сме говорили – тя ме упътваше откъде да мина...

На булевард „Васил Левски" видях група полицаи и изчакахме сигнал да преминем през самия път. Един служител на реда посочи с ръка да преминаваме. Мен изведнъж ме спря за проверка – за документи за самоличност. Аз най-учтиво отидох при него, бръкнах в джоба, за да си извадя документите и оттам ме бутна между още около 10 души и се започна зверски побой", разказва обвиняемият.  

Вижте рекордните глоби, които отнесоха отборите в Първа лига за обиди към БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички