Тениска на Стилиян Петров от "Мач на надеждата" вече е част от изложба в РИМ (СНИМКИ)


Тениска на Стилиян Петров от "Мач на надеждата" вече е част от изложба в РИМ (СНИМКИ)
Снимка: Регионален исторически музей – Пловдив

1244 0

Нова страхотна изненада е приготвил Стилиян Петров, организатор на изигралия се наскоро благотворителен "Мач на надеждата". Той дари своя тениска от двубоя на регионалния исторически музей в Пловдив. 

В зала "Съединение" се провежда изложба "Дарителството има значение" и там ще бъде изложен артикулът с името на Петров и автограф от легендата на българския футбол. 

Публикацията на РИМ

"ОФИЦИАЛЕН ЕКИП С АВТОГРАФ НА СТИЛИЯН ПЕТРОВ СТАНА ЧАСТ ОТ ИЗЛОЖБАТА „ДАРИТЕЛСТВОТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ“ В ЗАЛА „СЪЕДИНЕНИЕ“

На 6 септември – Ден на Съединението, се проведе „Мач на Надеждата“, организиран от бившия капитан на националния отбор по футбол на България Стилиян Петров и неговата фондация в подкрепа на хората, борещи се с онкологични заболявания.

Регионален исторически музей – Пловдив подкрепи благородната инициатива.

В прессъобщение на The Stiliyan Petrov Foundation, което промотираше събитието, се казва:

„Ще ви разкажем две велики истории. Едната – борба за Съединението на Източна Румелия с Княжество България, а другата – борба за Живота и силата да даваш Надежда. Защото Съединението прави силата, а Силата дава Надежда!“

Разказът продължава в експозиция „Съединение на България от 1885 г.“ на пл. „Съединение“ 1 в Пловдив. Вследствие на контактите между фондацията и Регионален исторически музей – Пловдив във фондовете ни постъпи официален екип за мача между българските и чуждестранните футболни легенди с името и автографа на Стилиян Петров. Припомняме, че в номерата на екипите е вграден манифеста, с който княз Александър I признава Съединението. Футболната тениска е експонирана, като част от тематичната изложба „Дарителството има значение“, която музеят откри на 6 септември, а пловдивчани и гостите на града имат възможност да разгледат до края на месеца.

Заповядайте", призоваха от регионалния исторически музей в Пловдив.

Вижте колко събра фондацията на Стенли от "Мача на надеждата"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички