"Футболът беше отнет от мен": Стилиян Петров си спомни с болка за миналото


"Футболът беше отнет от мен": Стилиян Петров си спомни с болка за миналото
Снимка: Lap.bg

1026 0

Организаторът на "Мача на надеждата" - Стилиян Петров, доведе редица световни футболни звезди у нас на 6 септември. Благотворителната среща събра около 1,3 милиона лева за фондацията на бившия български национал, а той разказа повече около организацията на събитието и трудностите си в миналото пред БНТ в предаването "Арена Спорт".

За "Мача на надеждата"

"Идеята винаги е била планирана от дълго време, трябваше да се избере правилния момент. Като организация е трудно. Но като цяло каузата привлича всички тези световноизвестни звезди, както и българските звезди", заяви Петров.

"В последните 10 години след моята битка, с подкрепата, която получих от всички фенове и хора по света, всеки знае колко е важно това за мен, много от тези футболисти, които участват в мача знаят за какво се борим, така че не трябваше да изразходвам много думи или молитви, всеки един знаеше колко важна е тази кауза за мен".

"Футболът беше отнет от мен"

"Футболът беше отнет от мен, само в разстояние на няколко часа, което е много болезнено, да облека отново националната фланелка само показва какъв път съм извървял последните 10 години".

"Да имам възможността да играя пред българска публика за мен е голямо удоволствие, но и много други български футболисти не получиха един мач, който да ги изпрати, да покаже уважението към теб, и сега може би те чувстват, че този мач е специален за тях не само за каузата, не само за това, че ще бъде един от последните ми мачове, за тях е също специален в тази насока", добави още бившият футболист на Астън Вила и Селтик.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Христо Стоичков поздрави Стилиян Петров след "Мача на надеждата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички