Стилиян Петров: Парите ли определят кой да получи достъп до школите?


Стилиян Петров: Парите ли определят кой да получи достъп до школите?
Снимка: Lap.bg

2444 0

Легендата на българския футбол - Стилиян Петров, сподели мнението си около юношеските школи по футбол в България и настоящото им управление.

Той сподели безспорното си разочарование от случващото се и припомни за изложената цялостна програма с екипа на Димитър Бербатов преди близо две години. 

"Преди почти две години Димитър Бербатов и екипът, от който и аз съм част, изложихме цялостна програма и предложихме решения за подобряването на ДЮФ!

Замени ли българския футбол логичния и правилен подбор на таланти с такъв, при който парите определят кой да получи достъп до школите?

Първоначалното чувство, което се поражда у мен като спортист и родител, е да премина в офанзива, критикувайки процеса, хората които избират подбора на деца или тези, които участват в треньорския процес.

Надявам се, че повечето от нас успяват да подтиснат тези чувства в себе си, колкото и трудно да е това. Но ако не сме внимателни често можем да забравим най-важния човек в това преживяване и това са нашите деца. За съжаление българската футболна действителност вижда нашите деца като финансова печалба. Селекционният процес вече е изгубен и потъпкан. Един президент е по-склонен на допълнителни 1 000-1 500 лева на година от дете вместо да вникне в същноста на проблема, в школата за развитие, по-правилния и коректен начин!

Има родители които не могат да си позволят “лукса” детето им да практикува любимата си игра, колкото и талантливо да е то.

90% от сегашната детско юношеска система се подържа, финансира и движи изцяло от таксите на родители, подкрепящи младите таланти на България!

Като човек преминал през всички нива на детско-юношеската пирамида мога категорично да кажа, че тя е обърната наобратно, заради пренебрегвания и най-логичния подбор – този на таланта, за сметка на месечната такса! Финансирането на школите трябва да е грижа на самия клуб, а не на родителите!

Бъдете смели и непримирими", написа Стенли в социалните мрежи.

Вижте най-добрите пет гола на Стилиян Петров!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички