Олександър Усик проговори след руския погром над родния дом на шампиона


Олександър Усик проговори след руския погром над родния дом на шампиона
Снимка: Getty Images

5185 0

Украинската сензация в професионалния бокс - Олександър Усик, вече не се намира в родината си, след като избра да проведе реванш с Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория. 

В момента той се намира в Полша, където ще проведе основна част от подготовката си. Той разкри за тежката съдба на Украйна в скорошно интервю и за пръв път проговори за руския погром, който беше организиран срещу дома му край Киев. 

Както е известно, руски военни окупираха местността, в която се намира дома на Усик, като те са влезли в къщата му, а след тях са оставили абсолютен потоп. За това свидетелстват снимки, показани от жената на Усик (подробности тук)

Стреляха по къщата ни - Усик за руската атака срещу дома му

"Знам, че са стреляни по къщата ни, по дома ни. Влезли са през портата, изтеглили са някои от съседите ни", сподели Усик пред чешката боксова медия "Профибоксинг". 

"За съжаление, вече не знам каква е ситуацията там. Не можем да се свържем с никого там. Ужасяващо е, когато знаеш, че близките ти трябва да се крият в мазето при всеки шум", допълни по темата шампионът. 

Разбира се, той беше помолен за реакция на мненията на големи шампиони като Александър Поветкин и Николай Валуев, които подкрепят руската инвазия в Украйна. Както за тях, така и за Путин, Усик имаше много ясно послание (вижте го тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички