Лионел Меси отново "обра" наградите за 2022 г., героят Ериксен с отличие


Лионел Меси отново "обра" наградите за 2022 г., героят Ериксен с отличие
Снимка: Lap.bg

7550 0

Лионел Меси продължава да "обира" наградите в световния спорт след забележителния си триумф в края на 2022 г. на Световното първенство по футбол в Катар. 

Най-вече поради тази причина той получи отличието за "Спортист номер 1 за 2022 година" на Световната спортна академия "Лауреус" (Laureus World Sports Academy).

Междувременно той прие наградата и за "Отбор на годината", след като за такъв бе определен националният тим на Аржентина, който Меси поведе към световната титла през изминалата зима.  

Благодарностите на Меси

"Това е специална чест, особено след като Световните спортни награди "Лауреус" са в Париж тази година, градът, който приветства семейството ми, откакто дойдохме тук през 2021 г.

Искам да благодаря на всички мои съотборници, не само от националния отбор, но и в ПСЖ – не съм постигнал нищо от това сам и съм благодарен, че мога да споделя всичко с тях", категоричен бе легендарният футболист, но и не пропусна да се извини за предизвикалото скандал пътуване до Саудитска Арабия.

Останалите победители 

Шели-Ан Фрейзър-Прайс, която спечели златен медал на 100 метра от Световното първенство по лека атлетика, спечели се извиси сред жените за "Спортистка на годината", докато футболистът на Манчестър Юнайтед и Дания Кристиан Ериксен спечели специална награда за завръщането си на терена.

Той успя да се завърне в игра, след като преживя сърдечен арест по време на Евро 2020.

Вижте коя е суперзвездата, която напуска ПСЖ с Лионел Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички